THE JOURNEY SO FAR

About Edwin Fotografeert

Edwin van Dijk, geboren en getogen in de wijk Overvecht, ontdekte zijn passie voor fotografie tijdens zijn communicatieopleiding. Zijn reis begon in 2020 toen hij zijn liefde voor beelden combineerde met zijn drang om iets terug te doen voor zijn gemeenschap. Reizen en fotografie gingen hand in hand, en hij leerde zichzelf het vak door iconische bezienswaardigheden op een abstracte manier vast te leggen.

Na jaren van oefenen en experimenteren, besloot Edwin zijn werk naar een hoger niveau te tillen. In 2024 schreef hij Edwin Fotografeert in bij de KvK, met een unieke missie: het maken van kunst en het tegelijkertijd ondersteunen van maatschappelijke projecten. Wat Edwin drijft, is zijn diepe verbondenheid met Overvecht. Hij zag het onbenutte talent in de wijk en voelde de behoefte om via zijn werk bij te dragen aan een betere toekomst voor jongeren. Zijn overtuiging is dat kunst niet alleen visueel moet raken, maar ook sociaal iets teweeg kan brengen.

Met Edwin Fotografeert biedt hij naast kunst in de vorm van hoogwaardige prints van bezienswaardigheden en stadskaarten, ook portretfotografie aan. Elk project, of het nu om een unieke print of een fotoshoot gaat, staat garant voor zorg, aandacht en maatschappelijke betrokkenheid. Dankzij samenwerkingen met IXXI, Kunst in Kaart en Werk aan de Muur, heeft Edwin zijn werk breder beschikbaar gemaakt, waarbij elk verkocht werk bijdraagt aan de ondersteuning van jongeren in achterstandswijken.

Vandaag de dag blijft Edwin zichzelf als fotograaf uitdagen. Hij wil zijn artistieke stijl verder ontwikkelen, mogelijk door te experimenteren met straatfotografie, terwijl hij trouw blijft aan zijn doel om maatschappelijke impact te maken. Zijn werk weerspiegelt niet alleen zijn artistieke visie, maar ook zijn overtuiging dat fotografie kan bijdragen aan een betere wereld.

Visie

De visie van Edwin Fotografeert is om fotografie te gebruiken als een krachtig middel om zowel artistieke schoonheid als maatschappelijke verandering te bevorderen. Edwin wil de komende jaren zijn werk verder uitbreiden, onder meer door te experimenteren met straatfotografie. Zijn doel is om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek, terwijl hij steeds meer impact creëert door jongeren in achterstandswijken te ondersteunen. Hij streeft ernaar zijn werk wereldwijd te verspreiden en meer samenwerkingen aan te gaan om zijn kunst en missie te versterken.

Missie

De missie van Edwin Fotografeert is tweeledig: het creëren van kunst die raakt en het bijdragen aan een betere toekomst voor jongeren. Door elke aankoop te koppelen aan maatschappelijke projecten, draagt Edwin bij aan het doorbreken van kansenongelijkheid, vooral in Overvecht, de wijk waar hij zelf opgroeide. Het bedrijf staat voor persoonlijke aandacht en een sterke betrokkenheid bij zowel klanten als de gemeenschap. Kunst en impact gaan hand in hand, waarbij elke foto niet alleen een visueel verhaal vertelt, maar ook een steentje bijdraagt aan positieve verandering.

Edwin Fotografeert werkt samen met diverse partners die zijn missie ondersteunen:

Scroll naar boven